PROGRAMA DE CONTENCIÓ FÍSICA NO LESIVA. AIKIDO.

Capacitació per la protecció i salvaguarda davant d’agressions.

Entendre què és una situació d’alerta d’atac, saber predir-la, aturar-la i gestionar-la i, en cas de fracàs de la prevenció, saber aturar una actitud violenta per tal de salvaguardar la seguretat de l’entorn i la pròpia del professional.

AIKIDO: Origen i filosofia

L’aikidō (合気道、合氣道 – “el camí de l’energia i l’harmonia”) és un art marcial japonès no violent, desenvolupat inicialment pel mestre Morihei Ueshiba (1883-1969); que es posa al servei de la Prevenció de Riscos Laborals, mitjançant el disseny d’un conjunt tècnic de contenció física no lesiva i autoprotecció.

Característiques de les tècniques de contenció no lesiva.

  • Tenen com a finalitat evitar el dany i dissuadir de futures agressions.
  • No requereixen força, ni capacitat atlètica específica.
  • Es basa en el moviment giratori.
  • No transmet la imatge d’estar barallant-se.
  • És fàcil d’aprendre.
  • No inclou cops, ni cap forma d’agressió.

La finalitat d’aquesta activitat formativa és la de dotar al professionals de l’àmbit docent, de la salut i dels serveis socials, entre d’altres, d’eines pràctiques per afrontar situacions potencials de violència física, verbal i modal.

En aquest taller/curs s’ensenyen tècniques senzilles de contenció física eficients i no lesives, que permeten ser executades per personal no atlètic, ni entrenat prèviament en arts marcials, per poder evitar riscos quan es donin situacions de violència i confrontació física amb usuaris del centre de treball i/o servei que s’ofereix.

Per a més informació, ens pots escriure sense compromís a info@salutiempresa.cat