PROGRAMA DE DESHABITUACIÓ TABÀQUICA GRUPAL EN L’ÀMBIT DE L’EMPRESA

El tabaquisme és una malaltia crònica i es considera la 1era causa previsible de malaltia i mort prematura. Cal recordar els estudis que corroboren que els fumadors son un 33% més propensos a faltar a la feina, i que el tabaquisme passiu es relaciona també amb l’aparició de diverses malalties, en concret, s’associa a empitjorament de les patologies relacionades amb la veu; aquests mateixos estudis detecten que deixar de fumar suposa una disminució de l’absentisme laboral. En l’àmbit laboral és possible incorporar eines que proporcionin recursos als treballadors per deixar aquest hàbit, tal com la intervenció en grup.

La intervenció en grup consisteix en una modalitat de tractament basada en els programes multicomponents, ja que inclou diverses tècniques de tipus cognitiu i conductual, en combinació sovint amb fàrmacs. Aquests programes multicomponents han demostrat ser eficaços per ajudar els pacients a deixar de fumar.

El grup permet a les persones intercanviar coneixements, opinions i experiències; en sentir-se segurs comenten els seus errors i les seves causes, sobretot quan comprenen que aquests són comuns a d’altres persones. Sol ser una intervenció, en general, ben acceptada pels pacients. Aquesta intervenció contribueix al canvi d’actitud de les persones mitjançant la discussió, la reflexió i la proposta d’alternatives. Canvi d’actitud que té una importància clau en l’èxit de la intervenció grupal.

Donada la situació actual, el mateix programa de sessions de deshabituació tabàquica grupal s’ha adaptat per poder-lo realitzar en format on-line.

Per a més informació, ens pots escriure sense compromís a info@salutiempresa.cat