PREVENCIÓ DE TRASTORNS MÚSCUL – ESQUELÈTICS EN L’ÀMBIT DE L’EMPRESA

El nostre equip de fisioterapeutes coordinen diferents programes formatius específics per la prevenció de patologies secundàries a riscos laborals freqüents en l’àmbit laboral. Els programes formatius es realitzen de forma coordinada amb les formacions realitzades des del servei de prevenció de cada empresa per tal d’aprofundir en les activitats especialitzades que poden aportar els nostres professionals.

  • ACOMPANYAMENT AL DESPLAÇAMENT ASSISTIT D’USUARIS

Tant en el món sanitari, com social i educatiu, sovint ens trobem amb situacions on les persones han perdut autonomia en els seus desplaçaments. Conèixer els fonaments posturals aplicats a aquests desplaçaments, pot protegir al treballador de patir dolències físiques i pot potenciar la capacitat de desplaçament dels usuaris fent-los partícips dels desplaçaments, a través d’incitacions i indicacions a través de la comunicació verbal, no verbal i postural. L’objectiu d’aquest curs és conèixer aquests fonaments d’higiene postural i aplicar-los a les tasques professionals diàries.

  • VIGILÀNCIA POSTURAL I MANEIG DE PESOS

Actualment, en moltes feines ens trobem que sovint hem de moure pesos d’un lloc a un altre. En algunes professions, aquesta tasca és constant i molt sovint porten associats problemes de lesions o dolències múscul esquelètiques.

Una bona informació i formació en estratègies posturals i conèixer les bases del maneig de càrregues pot pal·liar el nombre d’incidències en la realització d’aquestes tasques.

L’objectiu principal d’aquest curs és donar eines pràctiques per aconseguir una vigilància postural i saber els fonaments del maneig de càrregues.

  • TERAPIES I TÈCNIQUES DE PROMOCIÓ DE L’AUTONOMIA I TRACTAMENTS PER A LA GENT GRAN

Tant en el món sanitari com social, sovint ens trobem amb situacions on les persones han perdut autonomia en els seus desplaçaments. Conèixer algunes tècniques de fisioteràpia, així com els fonaments posturals aplicats als desplaçaments de la gent gran, pot protegir al cuidador de patir dolències físiques i pot potenciar la capacitat de desplaçament i autonomia dels usuaris fent-los partícips dels desplaçaments, a través d’incitacions i indicacions a través de la comunicació verbal, no verbal i postural. L’objectiu d’aquest curs és conèixer diferents tècniques de rehabilitació i de desplaçaments segurs per tal de millorar la qualitat de vida i l’autonomia de les persones grans.

  • ERGONOMIA A ESCOLES BRESSOL I A EDUCACIÓ

Actualment, els professionals que treballen en l’àmbit infantil de 0 a 5 anys, estan exposats a una sèrie de riscos laborals com trastorns múscul esquelètics, moments d’angoixa o d’estrès… Conèixer els factors de risc del lloc de treball, saber com prevenir-los i una actitud preventiva, poden ajudar als professionals a trobar-se millor i a prevenir molèsties o dolències derivades de la feina.

Per a més informació, ens pots escriure sense compromís a info@salutiempresa.cat i buscarem el programa específic.